Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Formidling og grupper Path arrow Ukens bilde Path arrow Verdensdagen for ville dyr og planter

Uke 9 - 2018

Verdensdagen for ville dyr og planter

Chris Jordan (US) Midway: Message from the Gyre, 2009-

Verdensdagen for ville dyr og planter

Den 3. mars er verdensdagen for ville dyr og planter og på denne dagen skal man feire jordklodens fantastiske dyre- og planteliv. Dagen markeres for å skape bevissthet om alle fordelene bevaring av ville dyr og planter har for oss mennesker. Samtidig er den en påminner om kampen mot kriminalitet knyttet til ville dyr og planter.

Midway: Message from the Gyre er en serie med fotografier av babyalbatrossers råtnende kropper fylt med plast. Fuglene hekker på Midway Atoll, en av verdens mest øde øygrupper, og blir matet av foreldrene sine, som finner flytende plast midt i Stillehavet og tror det er mat. Fotografiene er en del av et pågående kunst- og medieprosjekt kalt Midway Journey, som også har resultert i en film med tittelen Albatross - a love story for our time from the heart of the Pacific. Uhyggelig vakre og forferdelige på samme tid forteller bildene oss hvor sjokkerende forurenset planeten vår faktisk er og hvilke lidelser vår forsøpling påfører andre arter.

Bildene fra serien kan du se i utstillingen Bending the Frame sammen med et annet prosjekt av Chris Jordan. Var du riktig heldig fikk du også med deg spesialvisningen av filmen Albatross på Horten kino i januar.