Uke 16 - 2018

Tidskapsel

Oppslag fra boka TID, s. 93 og 94, med bilde og tekst av Geir-Atle 

Tidskapsel

23. April markeres Verdens bok- og opphavsrettdag i over hundre av verdens land. I tillegg til å feire bokglede og leselyst, legger den vekt på at bøker er uerstattelige bidrag til den sosiale og kulturelle utviklingen av menneskeheten.

Ikke for å skryte, men Preus museum har et helt fantastisk fagbibliotek, faktisk et av de beste du kan finne på fotografi i Nord-Europa. Det er uendelig mange bøker vi kunne løftet fram på Verdens bokdag, men vi velger oss boka TID.

 

Boka gir oss stemmen og blikket til åtte innsatte ved det åpne fengselet Søndre Vestfold, avdeling Berg. En liten verden, et samfunn av forulykkede som har mistet stemmen sin. Den vesle boka kan leses som et bidrag til å se de som ikke blir sett, til å høre de som ikke blir hørt. Til å gi noen stemmen tilbake.

Boka er også en utstilling med bilder og tekster av de åtte innsatte Jan, Bård, Dag, Geir -Atle, Yasir, Antonio, Per og Torleif. Nå skal boka, bildene og ordene deres på turne, kanskje hele veien til Nederland. Innsikt i hvordan andre har det kan absolutt være bidrag til sosial og kulturell utvikling av menneskeheten. 

 

Flere Ukens bilde