Uke 31 - 2019

Three happy boys

Frank Meadow Sutcliffe, Three happy boys, ca. 1889, tilhører Preus museums samling

Three happy boys

Hva er det beste med å le? Kanskje å ha noen å le sammen med? Hva disse tre glade guttene bilde ler av kan vi bare gjette oss til, men at det er noe som er morsomt er det ingen tvil om.

Bildet er tatt på slutten av 1800-tallet av den britiske fotografen Frank Meadow Sutcliffe ( 1853-1941), som er kjent for sine bilder fra havnebyen Whitby i England og områdene rundt. Han tjente til livets brød med å være portrettfotograf, men ved å fotografere ordinære mennesker som han kjente godt skapte han et bilde av en viktoriansk by og av menneskene som levde der. Et bilde fra en spesiell tid, men samtidig noe så universelt som leende barn. Den 30.juli feires verdens dag for vennskap, og forskningen forteller oss at vennskap etableres allerede tidlig i barndommen. Vennskap er ikke bare viktig for nære relasjoner, men ifølge FN også noe som kan bidra til å bygge broer mellom ulike samfunn og bidra til fred.

For noen er det vanskelig å finne en god venn, noen har mange, andre har en god og nær venn mens kanskje noen anser hunden sin som bestevenn. Kanskje er det ikke så viktig å ha en bestevenn, men kjenne på at det går an å ha ulike vennskap med ulike mennesker, og kanskje er den neste du treffer på i dag en ny venn?