Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Formidling og grupper Path arrow Ukens bilde Path arrow Ta en potet og lær et nytt instrument

Uke 1 - 2019

Ta en potet og lær et nytt instrument

Nicola Perscheid, Tilhører Preus museums samling. Sølvgelatin på barytt

Ta en potet og lær et nytt instrument

Nytt år, nye forsetter. Nå er tiden der hvor de fleste av oss kanskje går inn i oss selv og reflekterer over hva vi finner. Er det noe vi vil beholde eller skal du bruke den muligheten et nytt år gir deg til å endre noe? Det høres så greit ut, men jammen kan det være vanskelig. Jo flere valg, jo vanskeligere kan det synes å være. Mange tenker på å spise mer grønnsaker eller kanskje finne en ny hobby, noen vil reise jorden rundt eller leve mer miljøvennlig. Og noen er godt fornøyd med tingenes tilstand.

For mange holder ikke forsettene så lenge, og ifølge de lærde sies det at det er viktig å sette seg små mål og lage konkrete planer for at de gode intensjonene skal holde litt lengre. Om denne kvinnen på bilde var i gang med et av hennes nyttårsforsetter vites ikke. Men tilfreds ser hun ut der hun poserer for fotografen. Bildet er tatt av den tyske fotografen Nicola Perscheid (1864-1930); en fotograf som blant annet er kjent for sine portretter og for å ha utviklet såkalt Perscheid linse, som skapte soft fokus og var egnet for portretter.