Uke 2 - 2022

Stikkesporing

© Line Ørnes Søndergaard, SPOR // TRACE #1, 2020 

Stikkesporing

Kan en skape noe fint og vakkert ut av det skremmende, masete og trøttende?

Line Ørnes Søndergaard har tatt utgangspunkt i hvordan Covid-19 har endret våre rutiner, sosiale adferd og måten vi bruker det offentlige rom. Hun forteller at hun også opplever at det påvirker hvordan hun ser tingene rundt seg: - Kombinasjonen av skjerm-trøtte øyne og endeløs fiksering på alle områder som kan være infisert gjør at jeg synes å se disse usynlige virusene overalt. Som små, lysene prikker i landskapet.

Hun fotograferer omgivelsene sine og trykker dem på papir. Deretter stikker hun hull der hun ser for seg at mange mennesker kan ha tatt. Fotografiene monteres i små lysbokser, slik at prikkene begynner å gløde i landskapet. Slik blir det usynlige visualisert. “Jeg søker å formidle noe av det mentale og emosjonelle som følger med en slik verdensomspennende unntakstilstand,” forteller Søndergaard.
De kommende ukene vil vi presentere noen av fotografiene og verkene som har blitt innkjøpt til Preus museums samling i forbindelse med statlige stimuleringsmidler som ble gitt til 14 norske kunstmuseer. Tre av Søndergaards bilder ble innkjøpt etter at de ble stilt ut på Fotografiets dag gjennom utstillingen til “Dette året”.