Uke 7 - 2017

Selvsentrert

Kristoffer Eliassen, Lake, fra serien SelfPhone, 2015-16. I kunstnerens eie

Selvsentrert

Dette er enda et bilde fra serien SelfPhone av Kristoffer Eliassen. Tidligere har vi vist et annet fotografi fra serien, fra Reine i Lofoten.  Igjen handler det om en vakker natur som ikke blir sett fordi vedkommende er mere opptatt av å ta en selfie av seg selv. Det absurde her er jo også at det er nesten mørkt. Vi kan tenke oss hvordan selfien blir.

Bildeserien består av 22 iscenesatte bilder, der han bruker seg selv som modell. Alle senene er mer eller mindre absurde, med mye humor men også med underliggende alvor. Så ble da også ni av bildene tildelt 3. pris i prestisjetunge Sony World Photography Awards i kategorien Staged.

Serien ble laget for e-boka Selvbilde - Fra selvportrett til selfie, som kom ut på Universitetsforlaget i fjor høst. Den er laget for iPad med tekst av forsker Lin Prøitz, og hele boka kan lastes ned for en billig penge. Morsomt er at man kan arbeide med boka ved å markere avsnitt man syns er viktige, hente opp tilleggsinformasjon og noter, men selvfølgelig også gjennom lenker i teksten gå videre inn på relevante sider på nettet. Med andre ord, både noe vi er vant til å kunne gjøre med bøker, og noe nytt som teknologien gir oss.