Uke 34 - 2017

Nettkriger

Kyrre Lien, Portrett av Pete Seville
Navn: Pete Seville (55), Yrke: Matbutikk, Studier: Hoppet av high school, Bosted: Greencastle, PA, U.S.A., Sivilstatus: I et forhold, 3 barn, Kampsak: USAs frihet. 

Nettkriger

“Burrito jalapeno illegals back packing they cum here disrespect are flag traditions anyway pretend they love America bullshit.”
Kommentar på en nyhetssak hos Fox News om demonstrasjoner ved et Trumph-rally.

Pete Seville har vært patriot hele livet. For han er det å kle seg i det Amerikanske flagget en måte å vise respekt på. Han har ikke førerkort men bruker han en sykkel med et stort amerikansk flagg som fremkomstmiddel. Han sier at flagget representerer landet han er så stolt av og at han blir ydmyk av at så mange har dødd for flagget og landet han er så glad i. Det bekymrer han at det er så høy innvandring, spesielt fra Mexico, og han synes ikke innvandrerne respekterer det amerikanske flagget, lovene og reglene i landet. Siden dette er så provoserende er han en ivrig debattant i kommentarfeltene på Facebook og lokalavisen.

Seville føler ikke at det amerikanske folk ikke er patriotisk nok og frykter at dette på sikt kan ødelegge landet. Han er en av i alt 25 nettkrigere Kyrre Lien har fotografert i sitt prosjekt The Internet Warriors. De siste tre årene har Kyrre reist rundt og portrettert nettdebattanter over hele kloden. Noen av de som blir portrettert er av de mest aktive debattantene nettet har å by på. Utvalget har forsøkt å være representativt for de menneskene som debatterer og tar utgangspunkt i demografisk statistikk fra boka «Liker - liker ikke».

Du kan se Kyrre Liens utstilling utenfor Preus museum fram til 5. september.