Uke 32 - 20

Nettkriger

Kyrre Lien, Portrett av Sina Staes Janevska (42), fra serien "Nettkrigerne". 
Yrke: Uføretrygdet, Studier: Dans og musikk på Trøndertun folkehøgskole, Bosted: Stjørdal, Sivilstatus: Gift, Kampsak: Beskytte Norge mot Sharia

Nettkriger

“If Hitler had taken care of the muslims instead of the jews, the world had been better today….I think.. Well, I can dream about it”. Facebook-post på Sina Staes egen profil.

Sina Staes Janevska føler seg mobbet i kommentarfeltene i debattene hun deltar i og mener at de som ikke deler hennes meninger burde henrettes. Hun er sikker på at det sosialistene kaller for båtflyktninger er terrorister som ødelegger landet. Hun vet de ikke er flyktninger, og at de kun handler ut i fra en overordnet islamistisk agenda som tilsvarer Hitlers; nemlig å ta over verden. Hun føler at politikerne ikke bryr seg om nordmenn og at hvis ikke strømmen av islamske flyktninger ikke stopper vil det bli borgerkrig i Norge.

Sina Staes Janevska er en av i alt 25 nettkrigere Kyrre Lien har fotografert i sitt prosjekt The Internet Warriors. De siste tre årene har Kyrre reist rundt og portrettert nettdebattanter over hele kloden. Noen av de som blir portrettert er av de mest aktive debattantene nettet har å by på. Utvalget har forsøkt å være representativt for de menneskene som debatterer og tar utgangspunkt i demografisk statistikk fra boka «Liker - liker ikke».
Kyrre Lien er årets festivalutstiller på Fotografiets dager i Horten 19. og 20. August. Tar du turen denne helgen får du se flere nettkrigere og det er også masse annet spennende å oppleve under Fotografiets dager som i år har slått seg sammen med Horten Mat & Ølfestival.