Uke 47 - 2015

Museets store gule

Preus museum, En fotohistorie - Fra synsmaskiner til Instagram, Forlaget Press, 2015 

Museets store gule

Visste du at det i Horten finnes en fotosamling av internasjonalt format? 
Mellom permene på den Kodakgule boken med kontaktkopier som omslag kan man finne mye om Preus museums samling og fotohistorien. Tittelen på boken er En fotohistorie og det er nettopp det det er; det finnes mange ulike fotohistorier, siden historien er så rik og mangfoldig.  

Preus museums fotohistorie bygger naturligvis på Leif Preus syn på hva fotografi var. 26 forskjellige forfattere har skrevet om fotografi med utgangspunkt i samlingen og det er mange ulike fortellinger. Man kan lese om alt fra museets oppstart, med Leif Preus og Preus Fotomuseum, hva disse synsmaskinene egentlig er, om den første fotografiske teknikken, til unike kameraer, vitenskapelig og pornografisk fotografi, selfies, oppbygningen av det nye museet på Karljohansvern - og mye annet.

Vil du høre mer om boken, er du velkommen til Preus museum kl. 14 søndag 22. november. Da vil redaktørene  Hanne Holm-Johnsen og Hege Oulie presentere En fotohistorie - fra synsmaskiner til Instagram på Hortens eget nasjonale fotomuseum. Samtidig kan du se samlingsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram

Boka kan du lese mer om her.

 

Tidligere Ukens bilde