Uke 44 - 2017

Litterær selvstendighet

Glenna Gordon, Kano, Nigeria, 21. april 2014 

Litterær selvstendighet

Rabi Talle spaserer i gårdsplassen til kontoret hennes ved Departementet for informasjon. Den neste boka hennes heter «Offer for kjærligheten». 

Hun er en del av en liten, men aktiv hjemmeindustri av muslimske kvinner som skriver romantiske romaner, littattafan soyayya, i Nord-Nigeria, en region som er mest kjent for terroristgruppen Boko Harams handlinger. 

Forfatterne konfronterer islamske sensorer, og selger bøkene sine på noen av de samme markedene som er målet for selvmordsbombere fra Boko Haram. 

Bøkene handler om kjærlighet og ekteskap. Noen er opponerende og snakker ut mot menneskehandel og barneekteskap, mens andre er underdanige, og gir kvinner råd om hvordan de skal behage ektemannen, tilbyr fantasiflukter og forteller historier om den fattige jenta som gifter seg med en rik mann. 

#Dysturb er en internasjonal gruppe av freelance pressefotografer som ønsker å skape oppmerksomhet rundt viktige politiske temaer. I Horten henger det nå 15 plakater i byrommet med tema #WomenMatter. Denne plakaten henger på porten utenfor Kulturverftet Karljohansvern.

Klikk for å komme til et kart som viser deg hvor resten av veggavisene er satt opp.