Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Formidling og grupper Path arrow Ukens bilde Path arrow Hva skal vi gjøre med været?

Uke 12 - 2019

Hva skal vi gjøre med været?

Andrzej Maciejewski, Weather Report #7, #24, #34 og #37, 2003-2004.   Sammensettigen er gjort av Preus museum. Tilhører Preus museums samling.

Hva skal vi gjøre med været?

Været – alle snakker om det, men ingen gjør noe med det, som det så vittig heter. Morsomheten etterlater kanskje en litt besk ettersmak. Fredag 22. mars arrangeres det skolestreiker for klimaet over hele landet. For noe er i ferd med å skje med været, og det begynner å gå opp for de aller fleste at man faktisk kan gjøre noe med været.

 

Den meteorologiske verdensdagen markeres 23. mars. Bildene vi viser her, har kanadiske Andrzej Maciejewski fotografert fra sitt walk-in-camera-obscura som han har plassert i hagen sin. En serie på 34 bilder om vær, der man ser hvordan omgivelsene og landskapet endrer seg totalt med årstid, tid på døgnet, lys og ikke minst vær. Vi er over gjennomsnittet opptatt av vær i Norge, siden vi har så mye av det.

 

Er vi også villige til å gjøre noe med det?