Uke 46 - 2017

Hestejente

Ilona Szwarc, Riley, Vernon, Texas, 2012 

Hestejente

I Horten finner du en rekke plakater som kom opp i byrommet i august. Fotografkollektivet #Dysturb står bak prosjektet som tar for seg kvinners situasjon i ulike deler av verden.

Ilona Szwarc har laget portrettserien “Rodeo Girls” av unge jenter fra Texas som konkurrerer på rodeoer. Disse jentene har et fundamentalt annerledes syn på egen femininitet og en holdning til kjønnsroller som står i kontrast til menneskene rundt. De er engasjert i aktiviteter som tradisjonelt har vært reservert for menn, de er fysisk veldig sterke og de viser at de kontrollerer dyrene.

Fotografen forteller:

«Jeg er interessert i den begrensningen jentene møter når de uttrykker sin femininitet og hvordan de overfører den til dyra, som skjemmes bort med stell og pleie. Dyrene utvikler feminine kvaliteter, mens jentene omfavner en maskulin fremferd. Jentene kler seg etter mennenes mote, og mange av dem setter pris på å ikke trenge å se ut eller oppføre seg på en feminin måte. De vokser opp i henhold til en mannlig arketype, og jeg undersøker hvordan livet og identitetene deres blir formet av omgivelsene.»

Klikk for å komme til et kart som viser deg hvor resten av veggavisene er satt opp.