Uke 36 - 2017

En ny start

Leonora Baumann, Goma, Den demokratiske republikken Kongo, 2. mars 2015

 

En ny start

Kanskje har du lagt merke til noen store plakater som har kommet opp i Horten? #Dysturb er en internasjonal gruppe av freelance pressefotografer som ønsker å skape oppmerksomhet rundt viktige politiske temaer. I Horten henger det nå 15 plakater i byrommet med tema #WomenMatter.

Bildet over kan du finne på veggen utenfor Preus museum. Leonora Baumann har fotografert tenåringsmoren Corinne (øverst, i midten), som holder på å lære seg frisørfaget. Corinne ble kidnappet fra en bar, voldtatt og holdt fanget i tre dager. Hun anmeldte voldtekten, men anmeldelsen ble henlagt etter at overgriperen bestakk det lokale politiet. Med det nyfødte barnet har hun fått tilgang til Maison Marguerite for å motta legehjelp og mental støtte.

Maison Marguerite er styrt av den veldedige organisasjonen Don Bosco, og er et herberge for unge jenter som har vært offer for vold. Hvert år får rundt 50 ungdommer grunnleggende utdanning, profesjonell yrkestrening (kokkelering, frisør-arbeid, sying), legehjelp og mental støtte. Mange av disse jentene er tenåringsmødre.

Her finner du kart som viser deg hvor resten av veggavisene er satt opp.