Uke 24 - 2022

Dele en kopp

© Skeiv Kopp (Pia Eikaas og Jo Ravn Abusland) i samarbeid med Kristine K. Wessel/Mesén, girl in red, 2021.

Dele en kopp

Det å dele te, kaffe eller sjampanje er en form for gest som inviterer til vennskap, til samtaler, til fellesskap, et møte med en fremmed eller en venn. Kunstnerne Pia Eikaas og Jo Ravn Abusland i Skeiv kopp har laget over 300 keramiske kopper for hånd, dedikert til skeive forbilder.

 

Målet ved å bruke denne hverdagslige tingen, koppen, er å skape en lav terskel for å nå frem og være til stede i hjem og hverdagsliv til mange. Skeiv kopp inviterer seg på en måte inn i folks hjem med koppene som er like mangfoldige, fargerike og unike som folk selv.

 

I utstillingen Over regnbuen på Preus museum vil du møte koppene til George Michael, girl in red (som du ser på bildet her), Virginia Woolf, Esben Esther Pirelli Benestad, Høeg og Berg, Kim Friele, Eileen Myles og Alf Prøysen, stilt ut i den aller første butikkdisken til Preus Foto fra 1956. I disken finner du også små plakater om de ulike forbildene som du får lov til å ta med deg.

 

***

Skeivt kulturår 2022 hos Preus museumEn munter feiring med seriøse undertonerWelcome every body til Over regnbuen!Kurator: Hilde Herming