Uke 41 - 2016

Bidragsyteren

© Stefan Schröder, Contributor, Preus museum, Christopher Williams, 2005.  Kunstnerens eie.

Bidragsyteren

 

Hvordan overlever man som kunstner i Norge? Med et sugerør i statskassa? Eller forholder det seg annerledes?  

 

Stefan Schröder setter fokus på dette i sin serie «Contributor» - bidragsyter. Som kunstner jobber han med skulpturer, tegning, installasjoner og fotografi. For å kunne overleve som kunstner, tar han også på seg bijobber, som snekker på byggeplasser og private hjem, eller utstillingsmontør i ulike kunstinstitusjoner. Bijobbene har på en måte sammenheng med arbeidet som kunstner; det er en kreativ prosess med ulike ideer, materialer, rom og mennesker som ender med et bevisst resultat.  

 

Først i 2004 startet Schröder systematisk med fotografi som kunstform, samtidig som han begynte å få faste oppdrag som utstillingsmontør ved Preus museum. Han sier det er her han har tatt sin fotoutdannelse, i og med at han har holdt i og montert mange av de beste fotografiene som noensinne er tatt. 

 

Et av de aller første bildene Schröder tok i serien er dette, da han blant annet monterte bildet av den amerikanske fotografen Christopher Williams på Preus museum. Dette bildet, og flere andre fra samme serie, kan du se i utstillingen #JEG – Fra selvportrett til selfie på Preus museum.

 

Tidligere Ukens bilde