Workshopen STED Halden fengsel

Foto: Mohamed fra workshopen STED i Halden fengsel, 2019

Workshopen STED fant sted i Halden fengsel i mai 2019. Workshopen ble utført av Preus museum i samarbeid med fotograf Tina Enghoff og fengselsprest Kamille Nygård. Under workshopen ble det fokusert på at de åtte innsatte som deltok skulle få utrykke seg fritt gjennom fotografi og tekst. Bildene og tekstene er produsert og valgt ut i fellesskap med deltakerne og utstillingen er således en historie av, ikke om, de åtte menneskene som deltok i workshopen.

Bildene og tekstene uttrykker ikke bare frustrasjon, håpløshet og en dyp følelse av å være mennesker som har blitt utslettet, men også håp - håp om at verden enda kan nås. En av deltakerne sa i etterkant, «La oss si du har gått i skogen i flere måneder og du har gått deg bort. Så ser du plutselig mennesker igjen og sivilisasjon. Dette føles litt som det, det at det kommer noen utenfra og viser at vi ikke er glemt.»

 

Nettutstilling

Vil du se bildene og lese tekstene fra Workshopen STED fra Halden fengsel?

Klikk her

 

Utstilling og formidling

Utstillingen STED ble vist og formidlet i Busterudparken i Halden i samarbeid med Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger. Utstillingen var i sin helhet produsert av de innsatte i Halden fengsel. I forbindelse med utstillingen ble det utarbeidet et formidlingsopplegg og undervisningsmateriale til bruk i ungdom og videregående skoler. Til utstillingen ble det også produsert en utstillingskatalog. For at så mange som mulig skal kunne ta del i prosjektet har vi derfor valgt å dele dette materialet.

Klikk her for å laste ned formidlingsopplegget

Klikk her for å laste ned undervisningsmaterialet

Klikk her for å laste ned en lavtoppløselig versjon av utstillingskatalogen