Tjenester

 

Rådgivningstjenester, fotokonserveringstjenester, konservatorisk bistand

Konserveringsatelieret tilbyr:

  • Råd og praktisk hjelp i preventiv konservering: magasinklima, utstillingslys, håndtering, oppbevaring, valg av emballasje og presentasjons materialer.
  • Planlegging og gjennomføring av konserveringsprosjekter
  • Rådgivningsvirksomhet og konserveringsmessig bistand til utstillingsprosjekter.
  • Teknisk vurdering av fotografier: Identifisering, tilstandsvurdering/skadevurdering, dokumentasjon og eventuell utarbeidelse av konserveringsplan.
  • Planlegging og gjennomføring av forprosjekter for å vurdere bevaringstilstanden av fotografiske samlinger (Conservation survey).
  • Bistand ved vann og brannskader i museer og arkiver

Konsulenttjenester
I tillegg til ansvaret for samlingen i eget museum er konserveringsatelieret ved Preus museum også behjelpelig i forhold til andre fotografiske samlinger. Som en del av museets utleie av konsulenttjenester tar museets konservator seg av rådgivning og praktisk bistand til andre institusjoner og privat personer, noe mange statlige og private institusjoner og samlere allerede har nytt godt av.

Noen tidligere kunder
Munchmuseet, Nasjonalmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Statsarkivet, Riksarkivet, Kontiki museet, Sjøfartsmuseet, Marinemuseet, Norsk teknisk museum, Levanger museum, Nasjonalbiblioteket, Vestfoldarkivet, Telemark museet, Galleriets rammeverksted, Brodins rammeverksted, Shoot Gallery Oslo.

Kontakt
Om du ønsker et kostnadsoverslag, ta kontakt med oss.
Telefonkonsultasjoner inntil 30 minutter belastes ikke.

Vi håper dere finner Preus museums konserveringstjenester av interesse.
For flere opplysninger ta kontakt med fotokonservator Jens Gold.

HVA GJØR DE I KONSERVERINGSVERKSTEDET?

I serien «…men hva gjør de egentlig på museet?» kan vi i dag bringe en liten historie fra konserveringsverkstedet. På Comfort Hotell Kristiansand befant det seg tre store gullinnrammede «crayon enlargements», det vil si forstørrede fotografier som er brukt som grunnlag for maling, pastellkritt og blyant, slik at det nesten fremstår som et maleri. Bildene av Haakon VII, Maud og vesle prins Olav hadde hengt der i over 100 år, og de trengte litt pleie. De ble sendt til Preus museums konservator Jens Gold, som gjennomførte en fotokonservering på bildene, mens de gullbelagte rammene ble sendt til Sarah Eggens forgyllerverksted (www.forgyllerverksted.no) for retusjering og konservering. Resultatet av samarbeidet mellom to fagmennesker er nå levert tilbake til eier.

Lerretet teipes fast i rammen
av Jens Gold og Sara Eggen.

Nyforgylt ramme
gjennomført av Sarah Eggen

Vesle Kronprins Olav titter på oss

Vis utvidet bildetekst

fra et ferdig restaurert
"crayon enlargement" med original og nyrestaurert gullramme.
Vi ser refleksjonen av fotokonservator Jens Gold og forgyller Sarah Eggen.