Path arrow Oppdag samlingene Path arrow Fotografer Path arrow Mads Teglers (DK)

Mads Teglers (DK)

Mads Teglers (1975-) er født og oppvokst i København. Han ble tidlig interessert i kunst, film og musikk.

Mads Teglers i utstillingsrommet på Preus museum

I tenårene førte hans musikkinteresse til at han ble oppmerksom på fotografi. Flere av de britiske bandene han fulgte jobbet tett med fotografer, og b.la. Anton Corbijns samarbeid med bandet  Depeche Mode ble en inspirasjonskilde. Utover enkelte perioder som assistent for andre fotografer er Teglers selvlært. Som fotograf jobber han ikke utelukkende med mote, men tar portretter, bandbilder, holder utstillinger, utgir egne bøker og lager kortfilm. Moteseriene hans er publisert i Smug, Fallen Magazine, Oyster Magazine og S Magazine. Sistnevnte var han med på å starte i 2005 og innehar i dag også rollen som magasinets billedredaktør.
Teglers arbeider har en felles tilnærming til motivet enten det er mote, bandbilder eller rene portrett. Stilmessig ligger han tett på snapshotrealismen som har preget deler av motefotografiet de siste 20 årene. Retningen kan betegnes som et oppgjør med det klassiske motefotografiets glamorøse og virkelighetsfjerne fremstilling av modellen. Isteden viser snapshotrealismen oss en ungdommelig subkultur, i sterk kontrast til det etablerte borgerlige voksenlivet. I Teglers univers finner vi ingen superstyla modeller, men unge mennesker fotografert på location. Stedene som gir bakgrunnen for modellene er hverdagslige og urbane bymiljøer, utesteder eller private hjem. Bildeestetikken minner om familiesnapshots, uten fancy lyssetting eller digital postproduksjon. Teglers jobber ofte med narrative serier som gir en følelse av å kikke inn i modellenes private liv.   
Teglers var en av motefotografene som deltok på utstillingen Motefotografi – Tradisjon eller nyskapning på Preus museum 19.2 – 28.5 2012. Samme året var han festivalutstiller på Fotografiets dag.

Winking of an Eye, NY 2010/2011