Stengt museum

Foto: Ana Gonçalves/Preus museum

Stengt museum

Preus museum holder stengt inntil videre pga pandemien. Savner du museet, kan du finne mye moro her: 
www.facebook.com/preusmuseum/live

Vi åpner ny utstilling 25. april, og håper det vil være mulig å ta imot publikum! Åpningen vil strømmes

Gå til Stengt museum Gå til Stengt museum

Kommende utstilling åpner 25.4

TID, STED, ROM

Utstillingen TID, STED, ROM gir oss nye perspektiv på virkeligheter enkelte kanskje tar for gitt og de færreste av oss egentlig kjenner til. Gjennom bilder og tekstfragmenter forteller innsatte, flyktninger og norske pensjonister sine egne historier ut ifra et subjektivt ståsted. De som i utstillingen deler sin verden med oss er svært forskjellige mennesker, men har alle valgt å dele sine tanker rundt hvordan det er å leve i dagens samfunn på en ærlig og modig måte.

TID, STED, ROM

Foto: Mohamed

"Jeg har ikke funnet noe positivt med dette stedet enda. Jeg har bare vært her i to måneder. Ute er et fristed for meg."

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Utvid kartet

Åpningstider:

(Museet holder for tiden stengt)

Januar - juni / august - desember 

 

onsdag - fredag 11.00 - 15.00

 

lørdag - søndag 11.00 - 16.00

 

Juli

 

tirsdag - søndag 11.00 - 16.00

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Juryert utstilling

Preus museum og Fotografiets dag er glade for å invitere til vår fjortende innsendelse til den juryerte utstillingen! Du er invitert til å sende inn arbeidet ditt i festivalens tema i 2021: Dokumentasjon av samtiden.

Gå til Juryert utstilling Gå til Juryert utstilling

Juryert utstilling

© Knut Egil Wang, Standstill, 2020 (gjengitt med fotografens tillatelse)

Sofavisning: Krogvold + Cameron

Morten Krogvold er en av Norges mest kjente og anerkjente portrettfotografer. Han har mange inspirasjonskilder, en av dem er Julia Margaret Cameron (1815-1879). Hun var en britisk fotograf, og en av de første som ble etablert som fotografisk kunstner. I denne sofavisningen møter han Cameron gjennom originaler som finnes i Preus museums samling. 

Se kalenderen

Ukens bilde

Nærhet og fravær

Knut Egil Wang visste at idet Norge stengte ned 12. mars, måtte han fotografere. Denne underlige stemningen som oppsto i Oslo måtte han fange med kameraet sitt. Han har gjennom hele året vandret og kjørt gatelangs og observert med kjærlighet alt det rare menneskene gjør i denne nye situasjonen. Et av bildene fra serien Stillstand ble tidligere i år kåret til Årets bilde...

Nærhet og fravær

© Knut Egil Wang, Stillstand, 2020

Vinner av Årets bilde - festivalutstiller på Preus museum!

© Knut Egil Wang, Stillstand, 2020

Vinner av Årets bilde - festivalutstiller på Preus museum!

Til årets Fotografiets dag – corona edition, er Preus museum glade og stolte over å kunne presentere KNUT EGIL WANG som årets festivalutstiller. Wang er frilansfotograf og medlem av fotografkollektivet Moment. Et av bildene han som portretterer Oslo i den underlige koronatiden ble tidligere i år kåret til Årets bilde av Pressefotografenes Klubb. Det er andre gangen Wang mottar denne prisen.

Gå til Vinner av Årets bilde - festivalutstiller på Preus museum! Gå til Vinner av Årets bilde - festivalutstiller på Preus museum!

Fast utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.

Fast utstilling

Samleren Leif Preus

Savner du Leif Preus og det gamle Preus fotomuseum? Eller lurer du tvert imot på hvorfor det nasjonale  fotomuseet heter Preus museum og ligger i Horten? Denne lille utstillingen gir deg forhåpentlig svarene!

Samleren Leif Preus

Leif Preus, Selvportrett fotografert med Suttons panoramakamera, 1974. Preus museums samling