Smittevern ved Preus museum

foto: Christine Wendelborg/Preus museum

Smittevern ved Preus museum

Preus museum følger myndighetenes retningslinjer, slik at det skal være trygt å besøke museet

Gå til Smittevern ved Preus museum Gå til Smittevern ved Preus museum

Aktuell utstilling

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere den amerikanske urbefolkningens tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Sioux Chiefs, 1904. Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Januar - juni / august - desember 

 

onsdag - fredag 11.00 - 15.00

 

lørdag - søndag 11.00 - 16.00

 

Juli

 

tirsdag - søndag 11.00 - 16.00

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

@Preusmuseum

27 mai 2020

Lyst til å bli med på vandring i Preus museums arkitektur i morgen? Siden du ikke kan komme til museet akkurat nå, kommer vi til deg der du er! Du får høre om bygningen fra 1860-tallet, om marokkanske basarer og om Sverre Fehn. Monika og Ingri vandrer rundt med deg. Direktesendingen dukker opp på Facebook kl 12 (lenke i bio) foto: Christine Wendelborg/Preus museum

86 Liker 2 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Komplekst objekt

På Preus museum jobber vi med fotografiet i ordets vide forstand. Det vil si bilder, gjenstander, bøker og så mye annet. Et av objektene som inngår i vår samling er fotoalbum, og når de registres får de betegnelsen komplekst objekt. Det er en gjenstand, men den inneholder bilder; et objekt som er sammensatt.

Komplekst objekt

Albumside, ukjent fotograf, Preus museums samling

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.

Kommende utstilling

Portrett av vår tid

Portrettet er overalt, og det er en del av en større visuell kultur! Et utvalg portretter fra 2000-tallet viser hvordan en av de eldste fotografiske sjangrene fortsatt er levende og utforskende.  

Portrett av vår tid

©Agnete Brun, Pia Tjelta, 2008. Tilhører Preus museums samling