Det norske biblioteket

@ Jo Straube, Det norske bibliotek

Det norske biblioteket

Kveldens foredragsholder Jo Straube har fotografert små og store folkebibliotek, portrettert bibliotekbrukere og bibliotekarer, bygninger og innemiljø med kjærlighet, humor og alvor. Arrangementet er en del av Litteraturuka, torsdag 7.11 kl 19.00

Gå til Det norske biblioteket Gå til Det norske biblioteket

Aktuell utstilling

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere den amerikanske urbefolkningens tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Sioux Chiefs, 1904. Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Lee Miller A life with food, friends and recipes/ Ami Bouhassane

kr 399,00

@Preusmuseum

11 oktober 2019

[Ukens bilde] Jenteliv I dag er det jentedagen! ???????????????????????????????????????????? To barneblikk lyser mot oss, forsiktige smil til fotografen. Jentene var nok ikke så vant til å bli fotografert. Bildetittelen til Hine forteller oss at de to er «hjelpere» i et bomullsspinneri i Georgia. Og at de jobber fast. I klartekst er de barnearbeidere. En amerikansk historiker ble betatt av bildet, og ønsket om å vite mer førte til intensiv etterforskning. Jenta til høyre heter Eddie Lou Young.

152 Liker 4 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Se dobbelt

Et slående bilde. Nei, to, til forveksling helt like, men med en ørliten forskyvning i forhold til hverandre. Speilende kyr som vandrer på vannet, en skjortekledt roer, sort røyk som stiger og steilende og stupende fjellsider i bakgrunnen. På et vis et tilfeldig utsnitt av en vakker fjord, men så er det slett ikke tilfeldig likevel. Fotografen har visst hva han/hun har gjort...

Se dobbelt

Underwood & Underwood, Gudvangen’s outlook over the Naerofjord where the sea reaches far among the mountains, ca 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.

Aktuell utstilling

Huskebilder

Fotspor i sanden. Et helt spesielt sted bak en stein. Hulen som finnes under et bord. Hva er det femåringene vil huske fra et liv i barnehagen?

Huskebilder

"Jeg tok bilde av Yosef da han huska fort. Den huska er ny" 

Caasim, 5 år