Vi rigger nye utstillinger

Vi rigger nye utstillinger i september og åpner Verden i 3D og Edward S. Curtis - mannen, myten og legenden søndag 29. september kl 14.

19. - 22. september og 25. - 27. september:

Åpent i utstillingen En fotohistorie (Fri inngang)

Lørdag 28. september:

Forhåndsvisning av nye utstillinger

Søndag 29. september:

Åpning av nye utstillinger

 

          

 

     

    

Gå til Vi rigger nye utstillinger Gå til Vi rigger nye utstillinger

Kommende utstilling - åpner 29.9

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere indianernes tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Fasting, 1907. Tilhører Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Kommende utstilling - åpner 29.9

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Lee Miller A life with food, friends and recipes/ Ami Bouhassane

kr 399,00

@Preusmuseum

18 september 2019

I dag hadde vi åpning av utstillingen Huskebilder med 150 spesielt inviterte VIP-gjester! Rød løper, gode samtaler om minner og bilder og hva man egentlig kan finne av historier i et fotografi. Huskebilder er en utstilling der femåringene i fem barnehager i Horten kommune har fotografert det de vil huske fra barnehagen sin. Prosjektet er et samarbeid mellom @usn.no, Horten kommune og Preus museum. Kom gjerne å se utstillingen selv! Den er åpen torsdag - søndag 11-16 i ukene framover www.pre

89 Liker 2 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Høvdinger til hest

Med slagordet «Kill the Indian, and Save the Man» bar den amerikanske politikken på slutten av 1800-tallet preg av assimilering. Religiøse ritualer ble forbudt, men tradisjonelle seremonier og danser ble i skjul overført til neste generasjon...

Høvdinger til hest

Edward S. Curtis, Sioux Chiefs, ca 1905. Tilhører Preus museums samling

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.

Aktuell utstilling

Huskebilder

Fotspor i sanden. Et helt spesielt sted bak en stein. Hulen som finnes under et bord. Hva er det femåringene vil huske fra et liv i barnehagen?

Huskebilder

"Jeg tok bilde av Yosef da han huska fort. Den huska er ny" 

Caasim, 5 år