Mørkeromskurs

Elever i mørkerommet (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Mørkeromskurs

Vi inviterer til en helg i mørket på Preus museum! Introkurset passer både for deg som har vært i mørkerom før og savner lukten av fiks, og deg som er helt fersk men har lyst på en digital detox.

Gå til Mørkeromskurs Gå til Mørkeromskurs

Aktuell utstilling

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere den amerikanske urbefolkningens tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Sioux Chiefs, 1904. Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Deilig er jorden / Helge Skodvin & Frode Grytten

kr 369,00

Ukens bilde

Ikonspion

For de som var til stede i verden i 1984, er dette et bilde som forteller en hel historie ved å bare kaste et blikk på det. En sjokkbølge gikk gjennom landet da Arne Treholt ble arrestert for spionasje 20. januar for 36 år siden...

Ikonspion

Politiets overvåkningstjeneste, Arne Treholt, Gennadij Titov og Aleksandr Lopatin fotografert i Wien 20. august 1983

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.