Stengt museum

Foto: Elisabeth Meyer, Preus museums samling. 

Stengt museum

Som et ledd i dugnaden med å begrense smitte holder Preus museum stengt. Vi følger situasjonen og råd fra Folkehelseinstituttet fortløpende. Alle arrangementer i perioden er også avlyst. Vi beklager ulemper og håper samtidig alle tar hensyn og godt vare på hverandre i denne perioden. Velkommen tilbake! 

Gå til Stengt museum Gå til Stengt museum

Aktuell utstilling

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere den amerikanske urbefolkningens tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Sioux Chiefs, 1904. Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Januar - juni / august - desember 

 

onsdag - fredag 11.00 - 15.00

 

lørdag - søndag 11.00 - 16.00

 

 

 

Juli

 

tirsdag - søndag 11.00 - 16.00

 

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Avlyst: Mørkeromskurs

Vi inviterer til en helg i mørket på Preus museum! Introkurset passer både for deg som har vært i mørkerom før og savner lukten av fiks, og deg som er helt fersk men har lyst på en digital detox.

Gå til Avlyst: Mørkeromskurs Gå til Avlyst: Mørkeromskurs

Avlyst: Mørkeromskurs

Elever i mørkerommet (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

@Preusmuseum

12 mars 2020

Som et ledd i dugnaden med å begrense smitte stenger museet fra fredag 13. mars, foreløpig ut måneden. Ta godt vare på hverandre i disse tider, og husk å passe på de svakeste blant oss ❤️ //The Preus museum is closed through 31 March after new coronavirus guidelines. All events in the period are cancelled. We hope to be back soon. In the meantime; take care! Lewis Hine (1874-1940) Waiting for returning health in a Massachusetts Institution, 1920-1930 ca. Tilhører Preus museums samling.

68 Liker 0 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Eple i bevegelse

Når Burger King annonserte sin nye reklame for burger tidligere i år, var det ikke et bilde av en delikat og fersk burger som fanget vår oppmerksomhet, men en burger med mugg. Tanken bak var at kjeden jobber for å redusere antall konserveringsmidler i burgeren sin. Bilder har ulike budskap, og uavhengig av mugg er mat og fotografiet ofte en god kombo...

Eple i bevegelse

Harold Edgerton, Bullet and apple, 1964. Tilhører Preus museum samling

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.