Mørkeromskurs

Elever i mørkerommet (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Mørkeromskurs

Vi inviterer til en helg i mørket på Preus museum! Introkurset passer både for deg som har vært i mørkerom før og savner lukten av fiks, og deg som er helt fersk men har lyst på en digital detox.

Gå til Mørkeromskurs Gå til Mørkeromskurs

Aktuell utstilling

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere den amerikanske urbefolkningens tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Sioux Chiefs, 1904. Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Deilig er jorden / Helge Skodvin & Frode Grytten

kr 369,00

Ukens bilde

Bestialitetens historie

Det er mange måter å bearbeide traumer på. Dora Philippine Kallmus (1881-1963), kjent under navnet Madame d’Ora, kom fra en velstående jødisk familie og var sosietetsfotograf i Wien og Paris før andre verdenskrig. Da Østerrike ble annektert av Tyskland i mars 1938, og nettet begynte å snøre seg sammen for jødene, forsøkte Dora i Paris å få visum for sin søster Anna i Østerrike, men det ble helt umulig.

Bestialitetens historie

Madame d’Ora: Kalvehode, fra Slaktehus-serien, Paris 19. Tilhører Preus museums samling

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.