Aktuell utstilling

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere den amerikanske urbefolkningens tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Sioux Chiefs, 1904. Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Lee Miller A life with food, friends and recipes/ Ami Bouhassane

kr 399,00

Ledig stilling

Museumsvert helg

Gå til Ledig stilling Gå til Ledig stilling

Ledig stilling

Foto: Andreas Harvik/Preus museum

@Preusmuseum

08 november 2019

[Ukens bilde] Et blikk i et øyeblikk ???? Den siste tiden har vi hatt besøk av ulike skoleklasser på Preus museum . De ser utstillingen med Edward S. Curtis (1868–1952) bilder av den amerikanske urbefolkningen tatt i perioden mellom 1900-1930. Et stopp underveis i omvisningen er en portrettvegg med personer fra ulike stammer. De fleste presenteres uten navn, men det står skrevet hvilken stamme de tilhører. Elevene blir bedt om å velge seg ut et portrett som forteller dem noe; kanskje det er noe

71 Liker 3 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Et blikk i et øyeblikk

På dette bildet står det skrevet «A Coast Pomo Woman»; vi får altså vite hvor hun kommer fra, men ikke navnet hennes. Hun er en representant for et folk, en stamme som hørte til på vestkysten av Amerika og som er kjent for å leve av jakt, fangst og sanking. Men er det henne? Hva er hennes identitet? I blikket hennes og i holdningen kan vi legge inn tolkninger for hvem det er vi ser på, eller ser et bilde av. Var hun tøff, moderlig, morsom, klok, eller kanskje alt sammen. Portrettet er fryst i tiden og så kan du og jeg tine det opp i ulik rytme med våre ulike blikk...

Et blikk i et øyeblikk

Edward S. Curtis, A Coast Pomo Woman, 1924. Tilhører Preus museums samling

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.

Aktuell utstilling

Huskebilder

Fotspor i sanden. Et helt spesielt sted bak en stein. Hulen som finnes under et bord. Hva er det femåringene vil huske fra et liv i barnehagen?

Huskebilder

"Jeg tok bilde av Yosef da han huska fort. Den huska er ny" 

Caasim, 5 år