Path arrow Webshop Path arrow Museets publikasjoner Path arrow En fotohistorie
En fotohistorie

En fotohistorie

Preus museum er i besittelse av den mest profilerte og internasjonale bildesamlingen i Norge. For 20 år siden kjøpte staten samlingen etter fotoentusiasten Leif Preus, en samling som består av både fotografiet, teknisk utstyr og et omfattende bibliotek. Med denne boken aktiviserer museet hele sin store samling i en bredt anlagt fotohistorisk fremstilling med fokus både på teknologi-, kultur- og kunstutvikling innenfor fotografiet.

På begynnelsen av 1970-tallet startet Leif Preus en fotografisk samlervirksomhet som skulle resultere i den mest omfattende fotosamlingen i Norge. Samlingen ble til gjennom nærmere 40 år, og består av både fotografier, teknisk utstyr og et rikholdig bibliotek, et materiale med høy internasjonal profil og som dekker opptakten til fotografiets historie fra 1500-tallet og fram til i dag. For 20 år siden kjøpte staten samlingen, og siden 1995 har Preus museums fungert som nasjonalt fotomuseum på Karljohansvern i Horten.

Boken byr på ekstraordinære møter med internasjonale størrelser som Anna Atkins, Edward S. Curtis, Lotte Jacobi og Edward Steichen, foruten også en rekke norske fotografer, fra Anders Beer Wilse og Knud Knudsen til Agnete Brun, Knut Bry, Marianne Heske og Tom Sandberg, for å nevne noen.

I en tid da bildestrømmen gjennom nye digitale medier er i ferd med å oversvømme oss, er det viktigere enn noen gang å synliggjøre fotografiets historiske betydning og forvandlende kraft, og - ikke minst - gjenskape bevisstheten om hva et fotografi er og kan være.

Redaktører: Hanne Holm-Johnsen og Hege Oulie/Preus museum

Bla i boka her

Utgivelsesår 2015
Forlag/Utgiver Forlaget Press
ISBN 978-82-7547-771-0
Kvalitet Innbundet
Antall sider 468
Språk Norsk
Redaktører Hanne Holm-Johnsen, Hege Oulie
Forfattere Hanne Holm-Johnsen, Hege Oulie, Kirsti Fiskebøl, Torvill Solberg, Jens Gold, Thale Sørlie, Andreas Harvik, Kristin Halaas, Lisabet Risa, Tone Rasch, Ingri Østerholt, Trond Erik Bjorli, Solveig Greve, Ola Søndenå, Marthe Marie Strand, Johanne Seines Svendsen, Eva Klerck Gange, Hannele Fors, Øivind Storm Bjerke, Kristin Aasbø, Christine Hansen, Nina Strand, Anna Dahlgren, Lin Prøitz, Jonas Ekeberg og Ingrid Nilsson.

£ 524.00 inc. VAT