Week 28 - 2018

Tjåka fullt paradis

Elisabeth Meyer (1899-1968) 

Tjåka fullt paradis

Populært badested den gang og nå: Paradisbukta på Bygdøy fotografert ca. 1949/50 av Elisabeth Meyer (1899-1968). En skal ikke være så menneskesky når varmen treffer landet. Da renner vi til strender og koser oss.

Noen søker etter den perfekte ensomme stranden eller en vakker bortgjemt øy når de er ute og tøffer med båten. Men ikke alle har privilegiet med å reise ut med båt eller dra på lange utenlandsreiser. Dermed er strender i bynære og befolkningstette områder gull verdt.

Dette bildet bugner av solhungrige mennesker. Men ta deg et øyeblikk og tenk på fotografen bak kameraet. Bilde er ikke bare oppstått, det er en som har rettet linsen mot dette ene øyeblikket i tid. Syklet hun kanskje ut til stranden fra en varm leilighet inne i Oslo? Eller kanskje hun tok bussen sammen med badegjestene og avsluttet turen med et bad selv? Eller hastet hun hjem for å rekke noe annet: et møte, en avtale med en venn; arbeid i mørkerommet? Alt dette vet vi ikke, men dette er også magien i fotografiet: god sommer!