Week 32 - 2018

Øvelse gjør mester

Lotte Jacobi, uten tittel og dato. Tilhører Preus museums samling

Øvelse gjør mester

«Hør hvor fint jeg spiller små og store triller, en og to og tre og en og to og tre» synger veloppdragne Kamomilla i Kardemomme by og de er nok like veloppdragne disse to jentene med vakre lokker, hvite sokker og blankpusset sko. Kanskje har de satt seg pent til for fotografen; Lotte Jacobi (1896-1990), det kan nesten se slik ut.
 
Jacobi er kjent for sine portretter og har fotografert flere berømte personer som Albert Einstein, Thomas Mann, Eleanor Roosevelt og fotografen Edward Steichen for å nevne noen. Hun vokste opp i en familie med fotografiske tradisjoner og hennes tippoldefar skal blant annet ha studert med den kjente fotografen Louis Daguerre (1787-1851), fotografiets oppfinner. Fra 1927-1935 drev hun farens fotostudio i Berlin før hun senere flyktet fra nazistene og åpnet et eget studio i New York.
 
Dette lavmælte fotografiet av to barn og et piano, kan du nå se på Preus museum som en del av en miniutstilling med temaet musikk. Anledningen er fotofesten Fotografiets dager med samme tema som arrangeres fra 17-19.aug. i år.