Week 29 - 2018

Krabbe eller fiske?

Elisabeth Meyer (1899-1968) 

Krabbe eller fiske?

Hva var en perfekt sommerdag for deg da du var liten? Var det å leke med barna i nabolaget, dra på stranda og bade, sykle, spise is eller var det å fiske krabber i timevis med vennene dine? Dette bildet tatt av Elisabeth Meyer (1899-1968) formelig oser av sommer. Det er nesten som man kan høre de klassiske måkeskrikene, snekka som tøffer forbi, og barnelek eller lukte sjøvannet som ligger helt stille rundt bryggekanten.   

Brygga beveger seg diagonal innover I billedflaten. Leken på brygga ser ut til å engasjere; det er kanskje mengder med krabber de søker? Men hvor er bøttene med vann til å ha de?  Det står en treboks der, er den ment til krabbene og hva gjør det lille barnet helt bakerst i bilde med ryggen til?  

Meyer har fanget et sommermoment fra 50-tallet, men det kunne like godt vært en scene fra i dag. Krabbefiske er en populær aktivitet på sommeren i Norge. Men hva med krabbene, hvor bra har de det i de fargerike plastbøttene med lite vann? Husk å bruke kaldt vann og kanskje et lite blåskjell som snacks til krabbe. Flere krabber trives ikke sammen, kanskje det er nok med en krabbe som du i ro kan studere. Less is more, god sommer!