Week 33 - 2016

Dyrisk appetitt

Sebastian Ludvigsen/Tinagent, Reklamekampanje for Maarud Nøttemiks "Mat dyret i deg".

Dyrisk appetitt

En panda i stua? Hva skal dette bety?

 

Sebastian Ludvigsen, som både er reklame-, mote- og portrettfotograf, er årets festivalutstiller på Fotografiets dag med en serie reklamebilder. Bildet får oss til å trekke på smilebåndet, noe som er typisk for Ludvigsens bilder. Den tekniske finishen er polert og høyglanset, men med snert. Ikke sjelden har Ludvigsens bilder en utradisjonell tvist som får deg til å måtte se minst to ganger. Fotografiene hans leker ofte med fordommer, bildekonvensjoner og optiske bedrag.

 

Vi er vant med å tolke synsinntrykk hurtig, og ser først en panda i en Klippan-sofa. Men det er noe som ikke stemmer, som får oss til å se en gang til. For pandaen er jo et menneske i enkel forkledning, gjort med slikt man finner i krokene hjemme. En rislampe til hode, et par sokker til ører, pakkerosetter har blitt til øyne. Vi kan ane at det har vært morsomt å jobbe fram bildet.

 

Hva er det så reklame for? Det heter seg at et bilde sier mer enn tusen ord. Det er ofte en sannhet med modifikasjoner. Reklamebilder følges som regel av en tekst som jobber sammen med bildet og gjør budskapet tydeligere. Her forteller teksten at du skal «mate dyret i deg» med nøttemiks. Dermed gir nøtteskåla på armlenet mening, og kanskje kjenner vi dyret i oss rumle med magen sin?

 

Du kan se flere bilder og høre Sebastian Ludvigsen fortelle om hvordan han jobber på Fotografiets dag søndag 21. august.