Uncertain States Scandinavia

Uncertain States Scandinavia viser under Fotografiets dager hele tre utstillinger med i alt ni fotografer! Hvilke fotografer som blir vist frem er foreløpig hemmelig.

Utstillingen er en del av Preus museums satsing på å vise frem det Nordiske fotografiet under årets arrangement. Uncertain States Scandinavia er et av fire idealistiske initiativ for fotografi i Norden som har blitt invitert til å vise en utstilling under Fotografiets dager i år. De andre er Galleri Image, Fotogalleri Vasli Souza og Photographic Centre Peri.

Uncertain States Scandinavia er en gratis, fotobasert kunstavis, og driftes som en ideell organisasjon. De lager omtrent fire aviser i året, og har gitt ut syv aviser siden de startet i 2016. Uncertain States Scandinavia oppfordrer fotokunstnere til å sende inn pågående eller ferdigstilte prosjekter de ønsker å gi eksponering. De ønsker å være reklamefrie og utstillerne som blir valgt ut betaler derfor deler av kostnadene ved produksjonen selv.

Under Fotografiets Dager kommer Uncertain States Scandinavia til å vise i alt 9 fotografer. Dette gjør de ved å vise en ny utstilling bestående av arbeider fra to fotografer hver dag. Dette gjør at man får muligheten til å se en helt ny utstilling hos dem på hver av fotografiets 3 dager, så det er ingen grunn til å ikke ta turen innom denne containeren både fredag, lørdag og søndag! Hvilke fotografer som blir vist frem er foreløpig hemmelig.

Tor Simen Ulstein, Astrid Gjersøe Skåtterød og Charlie Fjätström startet Uncertain States Scandinavia i 2016. Foruten å publisere avis har de organisert utstillinger, artist residency og foredrag i arrangement for avisen. Avistrioen jobber som frilansfotografer, er basert i Oslo og arbeider også med egne kunstprosjekter.

 

Fotografiets dager

Fotografiets dager 2018

Fredag 15.00 - 02.00
Lørdag 11.00 - 02.00
Søndag 11.00 - 17.00
Utstillinger åpne til kl 20.00

Arrangeres sammen med Horten Mat & Ølfestival

Inngang 100,- pr dag

Barn under 18 gratis