Photobook Week Aarhus Dummy Awards

Fotobokutstilling, Galleri Image

I Galleri Image sin container får vi en smakebit på finalistene Photobook Week Aarhus Dummy Awards som skal vises frem på Fotobokuken i Aarhus i 2019. 

Galleri Image fra Aarhus i Danmark viser under Fotografiets dager en smakebit på Photobook Week Aarhus Dummy Awards som først vil bli stilt ut i Danmark i 2019. Utstillingen er en del av Preus museums satsing på å vise frem det Nordiske fotografiet under årets arrangement. Galleri Image er et av fire idealistiske initiativ for fotografi i Norden som har blitt invitert til å vise en utstilling under Fotografiets dager i år. De andre er Uncertain States Scandinavia, Fotogalleri Vasli Souza og Photographic Centre Peri.

 

De 12 fotografene som vises i Galleri Image sin container, får stille ut et bilde hver som blir valgt ut av en internasjonal jury i juli 2018. Panelets mål er å vise frem en ny generasjon av kunstnere som uttrykker seg gjennom bøker. Utstillingen er kuratert av den internasjonalt anerkjente kuratoren Moritz Neumüller som også kommer til å ha hovedansvaret for festivalen i Aarhus.

 

Galleri Image er et uavhengig og idealistisk drevet galleri og har som målsetning å vise dansk og internasjonalt fotografi og videokunst av høyeste kvalitet. Galleriet ble stiftet i 1977. Det er det eldste utstillingsstedet dedikert fotografiet som kunstform i Norden og var i mange år det eneste fotogalleriet i Danmark.

 

I de siste 40 årene har Galleri opparbeidet seg et internasjonalt rykte for sine utstillinger. De har vært en viktig bidragsyter til anerkjennelsen av fotografiet som kunstform og har vært med på å gjøre kunstverdenen oppmerksom på viktigheten av at fotografiet som et uavhengig medium.

Galleriet ligger i byen Aarhus i Danmark og har gratis inngang på alle sine utstillinger. I tillegg til utstillinger arrangerer Galleri Image også foredrag, diskusjoner, seminarer, workshops og guidede visninger. De lager også utstillinger som reiser verden rundt på turné og tar ofte på seg eksterne kuratorielle oppdrag.

 

Fotografiets dager

Fotografiets dager 2018

Fredag 15.00 - 02.00
Lørdag 11.00 - 02.00
Søndag 11.00 - 17.00
Utstillinger åpne til kl 20.00

Arrangeres sammen med Horten Mat & Ølfestival

Inngang 100,- pr dag

Barn under 18 gratis