Utstillinger på Fotografiets dager

Her finner du en oversikt over alle utstillingene du kan besøke på Fotografiets dager 17. - 19. august! Årets tema er musikkfotografi, og det bærer utstillingsprogrammet preg av. 

Årets festivalutstiller: May-Irene Aasen.

© May-Irene Aasen, Joachim Nielsen, 1989.

Hennes utstilling «Gutta» er en tidsreise inn i en annen tid og et unikt innblikk i Norges kanskje mest legendariske rockeband gjennom tidene. Det er mange som fotograferer band på veien. Men May-Irene Aasen gir oss det sjeldne blikket fra innsiden. Som eneste jente i bandet er det gjennom hennes øyne vi ser Jokke og Valentinerne.

 

Utstillingen består av et utvalg analoge kopier av bildene som finnes i boka «Gutta - På veien med Jokke & Valentinerne». Samtidig får vi et innblikk i prosessen med å lage den folkekjære fotoboka, med håndlagde dummies som ikke før har vært vist. Her ser vi May-Irenes egne notater og forslag til utforming av boka. Bildene på veggene er trykkoriginaler som ikke tidligere har vært utstilt, i tillegg til enkelte digitale kopier.

Les mer om utstillingen

 

Stian Andersen

© Stian Andersen, Karpe Diem

Han er en av Norges aller største musikkfotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på ulike oppdrag for norske og internasjonale oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm, dokumentarfotografi og dokumentarfilm.

På Fotografiets dager har han en egen containerutstilling der vi får se et lite utvalg bilder fra hans enorme produksjon. 

Les mer om utstillingen

 

 

Juryert utstilling

© Per Ole Hagen, Vintage Trouble på Bergenfest. Gjengitt med tillatelse fra fotografen

Den Juryerte utstillingen er et populært innslag på Fotografiets dager, og for første gang skal bildene stilles ut over tre dager! 49 utstillere viser mellom ett og ti bilder hver på en lang, sammenhengende utstillingsvegg. Dette gir fotografene mulighet til å vise mindre prosjekter, og til å møte publikum. Noen av utstillerne er gamle ringrever, mens andre er helt ferske. Ta dem vel imot!

Les mer om utstillingen

 

 

Bob Marley

Det er 40 år siden konserten Horten aldri glemmer! Bob Marley and the Wailers spilte i Horten 2. juli 1978. Dette feirer vi med en containerutstilling med folkets egne bilder fra festivalen. Litt Bob Marley, mange festivalglade mennesker, ikke ulike dagens festivalpublikum. 

Les mer om utstillingen

 

 

Ikoniske bilder av rockens ikoner

Eivind Preus og Dag Kjeldsberg. Foto: Helge Preus

Møt veggen med Bob Dylan, Frank Zappa og Jimi Hendrix! Samlerne Eivind Preus og Dag Kjeldsberg stiller ut noen av sine skatter på Fotografiets dager. Utstillingen finner du i Galleri Geraldine ved Garasjetorget. 

Les mer om utstillingen 

 

 

Stian Evensen: Los Plantronics 

© Stian Evensen, Los Plantronics

I oktober 2017 slapp Stian S. Evensen den selvutgitte boken: Los Plantronics. Mariachi: Hecho en Noruega som distribueres av Jansen Records.

Utstillingen bygger videre på uttrykket i boken, men vil ha hovedfokus på det som var den opprinnelige ideen med prosjektet: en studie i livefotografering. 

Les mer om utstillingen

 

 

Platecoverutstilling

LP-ens kvadratiske format er det perfekte lerretet for å pensle ut artistens image. Til Fotografiets dager har vi en egen container med platecovere – med fotografi på omslaget, selvsagt!

 

 

The Artist is Online

Liu Silin, Diana Spencer & Celine Liu, 2014. Fotogalleri Vasli Souza

Kan vi stole på bildene? Se den kinesiske kunsteren Liu Silins lek med mediet i utstillingen The Artist Is Online som presenteres av Fotogalleri Vasli Souza fra Malmö i en av containerne på området. 

Les mer om utstillingen 

 

Galleri Image - Photobook Dummy Awards

I Galleri Image sin container får vi en smakebit på finalistene Photobook Week Aarhus Dummy Awards som skal vises frem på Fotobokuken i Aarhus i 2019. 

Les mer om denne utstillingen

 

Uncertain States Scandinavia

 

Uncertain States Scandinavia viser under Fotografiets dager hele tre utstillinger med i alt ni fotografer! Hvilke fotografer som blir vist frem er foreløpig hemmelig.

Les mer om denne utstillingen

 

Galleri Peri - To finske utstillinger

Julius Töyrylä, Nukkuva joutsen (Sleeping swan), 2010. 

Finske Peri viser to utstillinger i sin container - en med galleriets direktør Sade Kahra, og en med den unge Julius Töyrylä. Julius Töyryläs svart/hvitt-fotografier utforsker følelsen av ro, konsentrasjon og er svært søkende. Sade Kahras tilnærmelse er multidisiplinær og hun interesserer seg for hvordan vår oppfattelse av kroppen forandres gjennom det vitenskaplige bio-fotografiet. 

Les mer om utstillingen(e)

 

Cyan folio presenterer Isabel Sancho

© Isabel Sancho, The Music Nights

Prosjektet Isabel Sancho viser på Fotografiets dager er serien ”Hvor er du nå Bjørn Eirik?” som ble inspirert av sjokket og sorgen hun opplevde da onkelen hennes fikk et hjerteattakk, havnet i koma og døde 10 dager senere.

Les mer om utstillingen

 

Marius Schultz - A conversation with nature

Marius Schultz viser sitt prosjekt A conversation with nature der han fokuserer på barndommens minner om stedene.

Les mer om utstillingen

 

Stemninger fra Vervenfestivalen

I år ble Norges hyggeligste festival, Vervenfestivalen, arrangert for femte gang. Opplev noen av stemningene derfra i utstillingen i første etasje ved heisen på Preus museum

Les mer om utstillingen

Fotografforeningenes utstillinger i Artilleriverkstedet

Arnfinn Johnsen (NFF): Gregers

Arnfinn Johnsen har i ti år har fotografert konserter på klubben Gregers på Hamar, kjent for sin intime atmosfære.

Les mer om utstillingen

 

Naturens komposisjoner (Biofoto)

Naturfotografene stiller med en vinnerutstilling!

Les mer 

 

FIAP Youth (Norsk selskap for fotografi)

 

Musikkdokumentasjon (Institusjonsfotografene)

 

Institusjonsfotografene viser en digital utstilling med noen smakebiter fra ulike typer musikkdokumentasjon; konserter, gjenstander og utstillinger.

 

 

Sheila Rock: a-ha 1984 (Norsk Fotohistorisk Forening - Preus museums venner)

Fotografiets dager

Fotografiets dager 2018

Fredag 15.00 - 02.00
Lørdag 11.00 - 02.00
Søndag 11.00 - 17.00

Utstillingscontainerne er åpne til kl 20 på fredag og lørdag. 

Arrangeres sammen med Horten Mat & Ølfestival

Inngang 100,- pr dag

Barn under 18 gratis