Foredrag med Mads Gilbert

"Natt i Gaza": Hva så jeg? Hvorfor forteller jeg?

Mads Gilbert forteller hva han opplevde mens han jobbet på Gaza's største sykehus, Al-Shifa, under det siste store israelske angrepet i juli-august i fjor.

Med egne bilder, korte videoer og enkeltskjebner vil han beskrive hvordan fotografiet kan ha sin plass og kraft også i en medisinsk fortelling om alminnelige menneskers vilkår når "moderne krigføring" treffer dem.

Mads Gilbert er anestesilege og til daglig klinikkoverlege på Akuttmedisinsk klinikk på Universitetssykehuset Nord-Norge og professor ved Norges Arktiske universitet. Han har  i mange år jobbet med internasjonal solidaritetsmedisin i bl.a. Burma, Kambodsja, Angola, Libanon og okkupert Palestina, de siste 15 år har han regelmessig vært på oppdrag i Gaza. Han har alltid med seg kamera og formidler fortellinger om menneskenes vilkår under og etter krig og okkupasjon.

Han har skrevet to bøker om erfaringene fra Gaza ("Øyne i Gaza" sammen med Erik Fosse i 2009 og "Natt i Gaza" i 2014). Han vil presentere utdrag fra sin siste bok som også vil være mulig å kjøpe og få signert etter foredraget. Hans inntekter av boksalget går til "Tromsøfondet Rettferd for Palestina" der alle kan søke stipend for å dra på prosjekter til Palestina - også fotografer.

av Gilbert og boka som også kom på engelsk i juni.

Boken "Natt i Gaza" ble presentert under en pressekonferanse som du kan se under.

Mer om Fotografiets dag

Dette foredraget har du mulighet til å få med deg to ganger!

Det holdes i Preus museums bibliotek på Fotografiets dag 23. august kl 13.00 og kl 15.00.

Foreraget varer i ca 45 minutter, boksignering avholdes etterpå.

Mads Gilbert (foto: Øystein Hermstad)