Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Kalender Path arrow Naturlig såpe, motivasjon og miljøengasjement

Naturlig såpe, motivasjon og miljøengasjement

Hortensåpa - laget av kaffgrut fra Traktern Kaffebar i Horten, et nærmiljøprosjekt der målet er å gjøre avfall til ressurs.

Unnibeth (Unni Elisabeth Eriksen) presenterer sin småskalabedrift som lager såper til hud og hår for hånd, og forteller om hvordan det å bidra til et renere miljø er både en drivkraft og et mål. 

Arrangementet er gratis, og en del av små og store arrangement med fokus på bærekraftig utvikling i forbindelse med museets utstillinger "Rune Eraker - Det blinde øye" og "Edward Burtynsky - Man and Earth. Light and Shadows".

Mer om Unnibeth

Selv forteller hun: 
"Verden trenger ikke mer forsøpling, allergier og skadet hud. Dette er en av grunn for meg til å bygge opp en liten bedrift som produserer såper. For hånd, av kun nedbrytbare råvarer.
Den bakenforliggende drivkraften til å lage disse såpene er mye sterkere. Jeg er født og oppvokst så nær naturen at den er en del av meg, og jeg er en del av den. Det er denne naturen som har startet mitt dype miljøengasjement, og det er også den rene naturen som er målet.

Det jeg har lyst til å formidle med den anledningen Preus museum gir meg er at vi alle har en mulighet til å bidra til et bedre miljø. Vi må bare starte med troen på at vi faktisk kan gjøre en forskjell. Vi må finne fram til vår egen motivasjon, ikke dilte etter andre.

I hele mitt voksne liv har jeg vært en del av miljøbevegelsen, og jeg har tatt utdanning for å kunne bidra til forståelse. I sommer fant jeg ut at jeg har dypere røtter til naturen enn jeg var klar over. Jeg kommer fra et folk som i århundrer har levd av og i naturen. Det er en kilde i meg som alle mennesker har. Den fører oss tilbake til det opprinnelige. Til naturen, ikke mot det som skader den. Den oppdagelsen gir meg ennå større kraft, og den fortellingen vil jeg gjerne dele med andre."

Arrangementet foregår i Preus museums bibliotek fra kl 13-14