Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Fotografiets dag

Fotografiets dag 2020

Avlyst: Fotografiets dag 2020 er avlyst pga situasjonen med koronaviruset.

Men vi har en plan B!

 

Vi ser oss dessverre nødt til å avlyse Fotografiets dag 2020, som skulle vært avholdt lørdag 13. juni, pga den pågående situasjonen med koronaviruset. Heldigvis har vi en god løsning i bakhånd: vi har fått en åpning i utstillingsprogrammet høsten 2020, og vil åpne en utstilling med tema portrett i denne perioden! Flere av utstillingene, foredragene og aktivitetene som var tenkt på Fotografiets dag, vil bli avholdt på Preus museum i perioden, men strukket over tid, fra 27. september 2020 - 28. februar 2021.

Helgen 24. -25. oktober planlegger vi en Høsttakkefest der den Juryerte utstillingen stilles ut innendørs i artilleriverkstedet, samtidig med at vi avholder endel foredrag og aktiviteter, som en mini-Fotografiets dag. Informasjon legges ut her, på Facebook og via nyhetsbrev

 

------------------------------------

 

 

Årets tema er portrett

Fotografiets dag 2020 vil fokusere på portrettet som en del av en større visuell kultur. Portrettet er svært sentralt i fotografiet, og fra fotohistorien vet vi at så snart man fikk en teknikk som fungerte, startet man å portrettere mennesker med kamera. Vi kjenner portrettet gjennom minnebilder, gjennom det å gå til fagfotografen, gjennom kunst, levende film og dokumentar, og portrettet som identifikasjon.

Portrettet er som en tidskapsel, det som blir igjen til neste generasjon, og en selvrepresentasjon av både fototograf og den portretterte. Det er allestedsnærværende og samtidig svært tidstypisk, noe som er lettere å se i retrospekt. Mot vår tid har det blitt en større allmenn aksept for at fotografiske portretter er viktige og interessante ikke bare fordi de er en fest for øyet. Det blir en større interesse for å undersøke hvordan portrettet beretter om sin samtid.

Juryert utstilling

Den juryerte utstillingen åpner for innsending 5. februar.

Fristen for innsending er 31. august.

Les mer her

♥♥♥♥♥♥♥

Følg med, program kommer!

Følg gjerne arrangementet på Facebook

 

Tidligere Fotografiets dag

Med forbehold om endringer

Nickolas Muray, Motefotogafi, udatert. Tilhører Preus museums samling

Agnete Brun, Portrett av Ane Dahl Torp, 2004. Tilhører Preus museums samling

Morten Andresen, Portrett av Michael Krohn, Oslo. Tilhører Preus museums samling

Cecil Beaton, portrett av Pablo Picasso, 1965. Tilhører Preus museums samling