Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Tidligere utstillinger Path arrow Moments in Between av Jens Olof Lasthein

Moments in Between av Jens Olof Lasthein

2003
Fra 30.03.03
Til 09.06.03

Utstillingen baserer seg på et mangeårig prosjekt om krigen i det tidligere Jugoslavia. Bildene er tilkommet mellom 1994-99. Lasthein har valgt å fokusere på situasjoner i hverdagen og ikke de faktiske krigshandlingene.

Situasjoner, der det som har hendt, eller kommer til å hende ligger implisitt. Derav tittelen: Moments in Between. Boken med samme navn fikk ”ETC Photo Award 2001”. Ideen bak utstillingen er å synliggjøre livet i skyggen av en krig. Det er historien om konsekvensene av krigen og nasjonalismen i det tidligere Jugoslavia. Men det er også en historie som kan hende hvem som helst, når som helst og hvor som helst. Det er historien om en hverdag i kaos, om vannstyre, venting og rastløshet. Og det er historien om den styrken mennesker trenger for å overleve.

Jens Olof Lasthein (f. 1964) er freelance fotograf oppvokst i Danmark og nå bosatt i Stockholm. Han har tilknytning til bildebyråer som MIRA og Samfoto.

Lasthein vil selv være tilstede på pressekonferanse torsdag 27. mars og åpning 30. mars.

Utstillingen har tidligere vært vist flere steder i Sverige, Danmark og Italia Den åpner på fotomuseet 30. mars kl. 1400 i det store galleriet og varer t.o.m. – 9. juni 2003.

Moments in Between av Jens Olof Lasthein