Øyeblikkfang

Gjesteutstillere Instagram @preusmuseum

Fra 06.04.15
Til 12.04.15

Øyeblikkfang jobber med kunst og forskning innenfor fotografi/sosiale medier, og består av Lin Prøitz/@linproitz og Kristoffer Eliassen/@kristoffer71.

I uke 15 vil @kristoffer71/Kristoffer Eliassen vil presentere et fotoprosjekt med selfie som utgangspunkt. Prosjektet kan i sin helhet sees i en ebok om selfies og andre fotografiske selvfremstillinger, som Prøitz/Eliassen sammen med Universitetsforlaget gir ut til høsten.

Fotoprosjektet berører flere sjangere fra portrett til akt, og har én ting til felles: Selfie.

Alle fotograferer overalt, men hva skjer når alle bare skal ta en selfie først? Prosjektet presenterer blikk på situasjoner hvor selfien stjeler oppmerksomheten, og hvor tilstedeværelsen blir slukt av et mobilkamera.
Øyeblikkfang og Universitetsforlaget gir høsten 2015 ut ebok om selvfremstilling og selfie, med arbeidstittelen «Den norske sjølingen – fra selvportrett til #selfie». Boka viser hva det sosiale digitale fotografiet er, hvordan det griper inn i hverdagslivet vårt, og hvilke betydninger selfien kan ha for hvordan vi samhandler og kommuniserer i en norsk digital visuell kultur.

Øyeblikkfang består av forsker Lin Prøitz, @linproitz, og fotokunstner/designer Kristoffer Eliassen, @kristoffer71.

 
Øyeblikkfang