Jul på Preus museum

Det er viktig med lyspunkter i mørketida! Preus museum inviterer til juleverksted, pepperkakeby, julegrøt i kafeen. Barn ønskes spesielt velkommen!
Lørdag 11-17 og søndag 11-16, gratis inngang. 

Gå til Jul på Preus museum Gå til Jul på Preus museum

Aktuell utstilling

Fotografen

Det finnes mange innganger til fotohistorien. Denne utstillingen setter søkelys på den norske fotografens rolle og praksis fra 1940 frem til vår nære samtid.

Fotografen

Studio Pan, 1964. Preus museums samling

NMFF.SP.LK.0065-5  

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Sakte fargefotografi

Sakte fargefotografi

Richard Gustav Neuhauss (1855-1915). "Hage i Grosslichterfelde. Bootstr.17" [original tittel]. Lippmann process aka interferensielt fargefotografi. Objektstørrelse: 120 mm x 89 mm. Glassplate med kileprisme i 10 graders vinkel. 1901. Albert Naraths samling. Preus museum. (foto: Ana Gonçalves/Preus museum)

Utvid kartet

Åpningstider:

Januar - juni / august - desember 

 

onsdag - fredag 11.00 - 15.00

 

lørdag - søndag 11.00 - 16.00

 

Juli

 

tirsdag - søndag 11.00 - 16.00

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Workshop - identifisering og bevaring av fotografiske og digitale materialer

Velkommen til fire dagers workshop i bevaring og identifisering på Preus museum!
29. november - 2. desember

Se kalenderen

Ukens bilde

Fri feiring

Kim Friele og Wenche Lowzow var blant de første som inngikk partnerskap i landet, den 6. august 1993. I dette bildet er vi vitne til feiringen utenfor Oslo Rådhus etter seremonien. Bildet kan på mange måter vekke assosiasjoner til bildet av Kong Olav etter frigjøringen av Norge. Her er det er en annen type frihet som står i sentrum.  Bildet oser av glede, oppstandelse, oppmerksomhet og nyhetskarakter. Alle kameralinsene rettet mot paret, arkitekturens runde omkransning gir bildet en sirkulær komposisjon. Svanene i fontenen speiler Friele og Lowzow, samtidig som rallarhatten, bunader og fele, plasserer hendelsen i det norske landskapet.

Fri feiring

© Mimsy Møller, Kim Friele og Wenche Lowzow inngikk partnerskap 6. august 1993. Preus museums samling

Over regnbuen

Berg & Høeg, Marie Høeg med bart, ca 1895-1903 (redigert)
Preus museums samling

Kommende utstilling

Over regnbuen

3.6.2022 - 31.12.2022
Skeivt kulturår 2022 
Hva slags utstilling ville Marie Høeg og Bolette Berg ha satt pris på? 

Fast utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.