Julemarked

Mens det årlige julemarkedet arrangeres på Karljohansvern, har Preus museum tradisjonen tro flere hyggelige juleaktiviteter på museet. Barn ønskes spesielt velkommen!

Gå til Julemarked Gå til Julemarked

Aktuell utstilling

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward S. Curtis (1868-1952) var en besluttsom, karismatisk pionerfotograf som i 1900 satte seg fore å dokumentere den amerikanske urbefolkningens tradisjonelle liv. Han var enormt produktiv, men døde fattig og glemt. Arbeidet hans ble gjenoppdaget på 1970-tallet og er nå synonymt med fotografering av amerikanske urinnvånere.  

Edward S. Curtis: Mannen, myten og legenden

Edward Sheriff Curtis, Sioux Chiefs, 1904. Preus museums samling

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Aktuell utstilling

Verden i 3D

Verden i 3D

Underwood & Underwood (ukjent fotograf), Gudvangen's outlook over the Nærøfjord where the sea reaches far in among the mountains, Norway, 1905. Stereofotografi fra Preus museums samling.

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

 

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Lee Miller A life with food, friends and recipes/ Ami Bouhassane

kr 399,00

@Preusmuseum

29 november 2019

[Ukens bilde] Blå fredag ???????????? I dag er det Black Friday, en tradisjon hentet fra den andre siden av Atlanteren (som du kan se en flik av på venstre siden av dette bildet). Black Friday er en handlefest som gir mulighet for uslåelige tilbud og rasende rabatter og en varedistribusjon som får diskene til å gå varme. Du ser på verdens mest distribuerte fotografi. Det er det første bildet menneskene tok av jorda, i helfigur. Den svever som en klinkekule i det sorte verdensrommet, og fikk na

53 Liker 0 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

En dyd av nødvendighet

Nå før jul er det kanskje noen som sitter med hyggelig håndarbeid som skal pakkes pent inn og gis bort til en forhåpentligvis takknemlig mottaker. Dette bildet er også fra en håndarbeidsinnsats i desember, men der det er håndarbeid i ordets mest bokstavelige forstand. For å spe på familiens inntekter, var det mange som drev med hjemmeindustri...

En dyd av nødvendighet

Lewis Hine, Celia Anzalone, desember 1911. Tilhører Preus museums samling

Aktuell utstilling

En fotohistorie

Få et innblikk i fotografiets rike historie! Fra førfotografiske ideer, via den enorme bredden av eksperimentering og utforskning, til dagens digitale bilder.

Aktuell utstilling

Huskebilder

Fotspor i sanden. Et helt spesielt sted bak en stein. Hulen som finnes under et bord. Hva er det femåringene vil huske fra et liv i barnehagen?

Huskebilder

"Jeg tok bilde av Yosef da han huska fort. Den huska er ny" 

Caasim, 5 år