Aktuell utstilling

Bending the Frame

Hvordan kan bilder gjøre en forskjell? Kan fotografiet fortelle oss noe nytt eller noe annet om den verdenen vi lever i? 

Bending the Frame

©Chris Jordan, Midway: Message from the Gyre (2009 - present)

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Fast utstilling

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

Åpent tirsdag til søndag i uke 8 og hele påsken.

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Bending the Frame

kr 145,00

@Preusmuseum

22 januar 2018

[Ukens bilde] Folkekongen Vært på ski i helga? Det er noen øyeblikk som blir stående, bilder som aldri blir visket ut fra den kollektive hukommelsen. Disse bildene kalles gjerne for ikoniske bilder. Ikon er gresk for "bilde". I den ortodokse kirke ble begrepet brukt tidlig på et bilde som sto i stedet for Jesus, Maria eller helgenene. I dag bruker vi det ofte som betegnelse på et spesielt bilde. Et bilde som er så iøynefallende at vi ikke kan glemme det, og som dermed blir så forbundet med en

92 Liker 0 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Folkekongen

Det er noen øyeblikk som blir stående, bilder som aldri blir visket ut fra den kollektive hukommelsen. Disse bildene kalles gjerne for ikoniske bilder. Ikon er gresk for "bilde". I den ortodokse kirke ble begrepet brukt tidlig på et bilde som sto i stedet for Jesus, Maria eller helgenene...

Folkekongen

Jan Greve - Kong Olav på trikken. Holmenkollbanen, 1973 (1973), inkjet print, NTB Scanpix

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

#Dysturb poster på Horten Skatepark med fotografi av Eman Helal (Foto: Benjamin Petit/Dysturb)

Utendørs utstilling

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

#Dysturb presenterer fotojournalisme på en ny og innovativ måte, uavhengig av restriksjonene til de konvensjonelle nyhetskanalene. Plakater og bildetekster finner du på denne siden, også med tekster oversatt til norsk.