Norsk reklamefotografi

Sohlberg foto/DEXTRA Photo, Teknisk museum

Utstillingen til Norsk Fotohistorisk Forening - Preus Museums venner viser norsk reklamefotografi fra 1960- og 1970-tallet med bilder fra Sohlberg foto.

Jan Fredrik Sohlberg (1916-1979) grunnla fotostudioet Sohlberg Foto i 1959 sammen med kona Astrid. Firmaet hadde flere ansatte fotografer, blant annet Per Christoffersen, Peder Austrud og Thore Hvass. Sohlberg Foto kom inn i et voksende marked der mote og markedsføring ble stadig viktigere.

Sohlberg foto/DEXTRA Photo, Teknisk museum

Studioet var spesialisert på reklame- og motefotografi og samarbeidet nært med forlagshuset Ernest G. Mortensen som gav ut ukeblader. Fotostudioet lå i Mortensens bygg på Majorstua og en stor del av bildene ble publisert i bladene Norsk dameblad og Det Nye. I tillegg arbeidet studioet på oppdrag fra industrien med reklamefotografi. Jan Fredrik Sohlberg var amatørfotograf før han ble profesjonell og var aktivt med i Oslo Kameraklubb og Norsk selskap for fotografi.

 

Firmaet ble nedlagt på begynnelsen av 1980-tallet.

Reklamefotografi for Korni flatbrød med en kvinnehånd som løfter opp en flatbrødpakke. Foto: Sohlberg Foto/DEXTRA Photo, Norsk Teknisk Museum (DEX_SF_00694)

 

De bevarte bildene fra Sohlberg Foto er hovedsakelig fra 1960-tallet.

Arkivet etter Sohlberg foto er i dag en del av Dextra Photo som er deponert ved Teknisk Museum og eiet av Sparebankstiftelsen DNB. Samlingen er bygget opp av Arne Knudsen, innehaver av Knudsens Fotosenter, gjennom årenes løp.

Sohlberg foto/DEXTRA Photo, Teknisk museum

 

 

 

 

 

 

Lagre

 

Lagre